Hälsovecka

Ska köra all in på nyttigheter fram till torsdag. Ska försöka göra så varje vecka, men att man sen äter "normalt" på fre-sönd eftersom jag tycker att jag behöver det för att orka hålla mig till detta.

Gick och veckohandlade idag som en början på min nyttiga vecka, gick 2,6 km med två tunga kassar, kan säga att mina händer var döda efteråt. Kan de inte göra kassar som inte skär in så förbannat i händerna?

You don't have to like me....

I'm not a facebook status!

Liiiiite ångest såhär på fredagen.

Ringde från ytterligare ett jobb och frågade om jag var intresserad av sommarjobb, var tvungen att tacka nej vilket är ångest då detta internationella stora företaget är lite utav en dröm att jobba på. Jag dog lite inombords när jag var tvungen att tacka nej.

Mina signalstyrkor

Gjorde ett test idag på positiv psykologi lektionen. Testet berättade om vilka styrkor man har som person.

Dessa blev mina topstyrkor:
Hope, optimism and future-mindedness
You expect the best in the future, and you work to achieve it. You believe that the future is something that you can control.
Capacity to love and be loved
You value close relations with others, in particular those in which sharing and caring are reciprocated. The people to whom you feel most close are the same people who feel most close to you.
Gratitude
You are aware of the good things that happen to you, and you never take them for granted. Your friends and family members know that you are a grateful person because you always take the time to express your thanks.
Modesty and humility
You do not seek the spotlight, preferring to let your accomplishments speak for themselves. You do not regard yourself as special, and others recognize and value your modesty.

Tycker det är roligt med tester som kan ge en insyn i hur man faktiskt är som person. Men det krävs ju självinsikt och ärlighet när man svarar på frågorna, såklart! Hur mycket man nu väljer att tro på dessa tester.

Kvällsöppet med Ekdahl

Var ska man börja sin frustation någonstans?
programmets innehåll var om elitklasser och att den västerländska barnuppfostringen, curling föräldrarna, blir hårt kritiserat av tigermamman.

Tigermamman påstår att man ska vara hård mot sina barn för att de ska lyckas i livet. Det är en hård värld och därför behöver de redan i hemmet lära sig den hårda vägen. Hennes barn måste spela fiol respektive piano minst 3 timmar om dagen varje dag, de får inte heller träffa kompisar utanför skolan, något annat än högsta betyg i ALLA ämnen accepteras inte...listan kan göras lång.

Detta gör mig förbannad!
För det första: Det är inget fel med att curla!!
För det andra: Det är en hård värld, det vet vi alla, men är det inte då extra viktigt att man någonstans får ett andrum och känner att man duger precis som man är och att man inte blir älskad för sina prestationer utan för den individ man är. Man blir tillräckligt dömd för sina prestationer och hur man lyckas i livet av samhället ändå. Vi behöver inte MER press, krav och stress på oss. Låt barn vara barn för fan kvinna!

Och i slutet av programmet tar Ekdahl ställning och det är här det intressanta kommer in. Bisittaren snackar om vattenfallschefer som kammar hem 92 milj på ett fallskärmskontrakt och hennes frustration över detta. Ekdahl uttalar sig och säger: De skulle behövt tigermammans uppfostrings metoder eller något liknande.

Det är precis genom en tigermamma uppfostring som vi skapar sånna här äckliga människor. Som är giriga och tar allt de kan komma åt och som tror att pengar = lycka, prestationer = kärlek. Om de hade haft curling föräldrar hade de troligen fått andra värderingar här i livet. Eftersom inget vet hur dem blev uppfostrade kan man bara spekulera. Dessa gubbar, vad kan de vara? 50-60 år. Födda på 50-talet troligtvis, där just tigermammans uppfostringsmetoder ägde rum. Logiken i Ekdahls uttalande är häpnansväckande.

Och Jan Björklund, lägg ner dina elitklasser. Du kommer aldrig platsa in där ändå.

Det bästa med sommaren

är att man slipper ha på sig strumpor!

strumpor är det värsta som finns och måste vara ett djävulskt påfund, precis som fiskbullar.

Försköna tillvaron

Gick upp 05.00 idag.....dööör! Men är faktiskt inte alls trött.
Har kommit på att jag är en expert på att försköna saker i mitt huvud innan det händer.
tänkte igårkväll på hur underbar min cykeltur skulle bli. Fåglar som kvittrade, solen som värmde och blommor längs vägkanten. Och känna den där perfekta harmoniska känslan i kroppen där jag gliiiiider fram på min fina cykel.

tråkigt nog inträffade det inte...
fick cykla i en mörklagd stad med blåst och regn istället.



Happy happy!

efter hårt arbete är det skönt när allt flyter...


Trött!

usch, för att gå upp halv sex!
men så är det när man är en dubbelarbetande nollbarns mamma...

UPDATE!

FBK utklassar i första finalmatchen...känns gutt!


Dior maskara

Köpte en Dior maskara härom veckan.

Vad tycks?


Blev ganska nöjd faktiskt.

Rynkgrop

När jag ler uppstår det något som man skulle kunna tro vore en skrattgrop. Men det är det inte. Istället för en charmig skrattgrop har jag blivit utrustad med en rynkgrop, som jag aldrig har skådat på någon förutom på mig själv. Fascinerande, men dock något osmakligt.




Biblotikarie och hyresvärd

Visst är det läskigt när man ser någon som man känner igen, som man kan svära på att man har stått och pratat med, men man kan inte placera var, hur eller när man har pratat eller sett människan innan?

och det som är ännu läskigare är när personen i fråga är sjukt lik en annan människa, som man heller inte kan placera. 

men nu vet jag svaret:
1. Biblotikarien
2. Hyresvärden

Om det inte rent utav ÄR samma människa?

Biblotikarien kanske i själva verket är min hyresvärd?

kommer drömma mardrömmar om detta.


Tv

har lite egen tid ikväll. Jag är bänkad framför tvn från 20.00 - 23.00. Måndagar har blivit min nya tisdag - en riktig tvkväll!


fix med naglar, saknar mina franskmanikyr naglar!



Saknad.

medans jag saknar tittar jag på de fina blommorna jag fick av A.


RSS 2.0